Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis ze schůze Společenství vlastníků 21.2.2018

14. 6. 2018

Společenství Pod Pekařkou 1087 – 1090

Pod Pekařkou 1087, 147 00 Praha 4, IČ: 29045266

zapsané v rejstříku společenství vedeném Městským soudem v Praze, oddíl S, vložka 11294

ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ ČLENŮ SPOLEČENSTVÍ POD PEKAŘKOU 1087 – 1090

které se konalo dne 21.2.2018 od 18,30 hod. v Základní škole a Střední Odborné škole služeb K Sídlišti 840, Praha 4.

Nedílnou přílohu zápisu tvoří prezentace ze shromáždění, která obsahuje detaily k jednotlivým bodům programu, k výběrovým řízení atd.

 

Program:

 

·        Úvod, seznámení se způsobem řízení shromáždění, s postupem hlasování shromáždění, informace o počtu přítomných členů SVJ a o schopnosti usnášení shromáždění.

 

Účast: 64,22% všech členských podílů

 

·        Odsouhlasení programu shromáždění, volba zapisovatelky p. Chládkové a skrutátora p. Krále. Vedením schůze byl pověřen p. Scheiner, předseda Výboru Společenství Pod Pekařkou 1087 – 1090 (dále jen „Výbor“).

 

Hlasování:

·        Pro:                100 % přítomných

·        Proti:               0 % přítomných

·        Zdržel se:       0 % přítomných

·        Detaily všech hlasování jsou dostupné u výboru.

 

 

Zpráva o činnosti Výboru SVJ od poslední schůze:

 

a)     V červenci 2017 proběhlo čištění fasády spojené s odstraněním plísní a řas z fasády ze severní, východní a západní strany domu a její, následná impregnace. Práce (v rozsahu a ceně schválené na minulé schůzi) proběhly bez komplikací a s výborným výsledkem.

b)     V červenci 2017 proběhla výmalba společných prostor domu, nátěry zábradlí a stropů (oproti schválené investici došlo k drobnému navýšení ceny v souvislosti s potřebnými více nátěry podhledů v přízemích).

c)     Na podzim byly provedeny truhlářské práce (v rozsahu a ceně schválené na minulé schůzi), které se týkaly výměny stávajících dveří skříní u plynoměrů ve společných prostorách domu.

d)     Na podzim bylo zajištěno přistavení 2 kontejnerů o velikosti 15 m3 (5 tun)/každý na objemný smíšený odpad. Při této příležitosti byly odvezeny i mandly a další pozůstatky kotlů a praček ze společných prostor domu. Tato akce se bude na jaře opakovat.

e)     J. Král zajistil (za zlomek ceny navrhované správní firmou) opravu fasády v místech, kde došlo k poškození ptáky.

f)       Na základě stavu chodníčku za domem a okolí, co se psích exkrementů týče, Výbor pořídil 3 stanoviště se zásobou igelitových pytlíků k tomu určených (výběr po dohodě s „pejskaři“). Jakmile se oteplí, budou instalována a doufáme, že se situace tímto opatřením zlepší.

g)     Stav účtu SVJ

o   Červen 2017              3 300 000 CZK

o   Únor 2018                  3 120 000 CZK

o   Realizované investice od minulé schůze ve výši cca 520 000 CZK

 

 

Zpráva o (ne)činnosti správní firmy BEKR partners s.r.o. a nové uspořádání správcovské činnosti v domě Pod Pekařkou 1087 – 1090:

 

Výbor představil problematickou a nevyhovující spolupráci se správcovskou firmou  (viz příloha) a bylo Výborem navrženo vypovědět smlouvu s danou správcovskou firmou BEKR partners s.r.o.

Zároveň byl představen plán, jak tuto činnost a ve stejném rozsahu v domě zajistit. V rámci plánu zastřešuje činnost správce Výbor SVJ Pod Pekařkou 1087 – 1090 s podporou účetní firmy a technika/domovníka, jejichž spolupráci má Výbor již zajištěnou.

Výbor bude vykonávat veškeré standardní úkony, které běžně zajišťuje správce domu, jako vedení veškeré administrativy, provádění všech revizí, evidence kontaktů, přípravy výběrových řízení apod. a výbor zasmluvní účetní a služby technika.

Výbor předložil návrh na odměnu v celkové částce 18.540 CZK/měsíc na zajištění veškerých těchto služeb včetně účetní a technika (rozvržení plateb viz prezentace).

 

Hlasování:

·        Pro:                90,1 % přítomných

·        Proti:               0 % přítomných

·        Zdržel se:       9,9 % přítomných

 

 

Schváleno: 90,1 % přítomných dalo souhlas s výpovědí správcovské firmy BEKR partners s.r.o., dále souhlasí, že správcovské činnosti bude zajišťovat a zastřešovat Výbor za navrhovanou úplatu.

 

 

Výbor připravil na základě výběrových řízení tyto investice v domě:

 

a)     Výměna výplní zábradlí na balkónechpředloženo k opětovnému hlasování z důvodu navrhované změny výběru materiálu. Byl představen návrh na použití dřevoplastu (vzorek materiálu byl přímo během schůze k dispozici) na výplně balkónového zábradlí. Bylo prezentováno výběrové řízení a doporučení firmy pro realizaci této investice (viz prezentace).

Hlasování:

·        Pro:                82,8 % přítomných

·        Proti:               17,2 % přítomných

·        Zdržel se:       0 % přítomných

 

Schváleno: 82,8 % přítomných dalo souhlas k realizaci renovace balkónového zábradlí a výměny výplní zábradlí na balkónech v dřevoplastu.

 

b)     Úprava a uzavření prostoru pro popelnice – Výbor na schůzi prezentoval souhlasné stanovisko Magistrátu hl. m. Prahy k realizaci uzamykatelného popelnicového stání na současném místě v nové podobě.

Zároveň představil podobu návrhu, na kterém spolupracuje s M. Karlíkem a E. Navrátilovou, za plné podpory a souhlasu Společenství Pod Pekařkou 1083 – 1086 (viz příloha), a to s využitím současného místa. Návrh počítá s vytvořením (kultivací již existující plochy) jednoho dalšího plnohodnotného parkovacího stání. Realizace nového popelnicového stání bude financováno za spoluúčasti Společenství Pod Pekařkou 1083 – 1086 ve výši 50 %. Návrh investice do max. výše 300.000 Kč za SVJ Pod Pekařkou 1087 – 1090.

Hlasování:

·        Pro:                84,6 % přítomných

·        Proti:               15,4 % přítomných

·        Zdržel se:       0 % přítomných

 

Schváleno: 84,6 % přítomných dalo mandát výboru pro návrh, výběr a realizaci nového popelnicového stání s respektováním max. ceny 300.000 Kč.

Během diskuze o navrhované investici, zaznělo několik podnětů týkajících se:

·        Řešení parkování před vchodem do popelnicového stání

·        Velikosti objektu

·        Využití „části u keřů“ – v návrhu je zatím stání pro motorky/kola, ale lze nahradit například kontejnery na tříděný odpad.

Výbor přislíbil, že se pokusí tyto podněty přiměřeně zahrnout během finalizace návrhu (a během diskuzí s vedlejším SVJ).

 

c)     Jednotná garážová vrata v domě Pod Pekařkou 1087 – 1090 – Výbor představil návrh na pokračování renovace a modernizace našeho domu, a to sjednocením garážových vrat a jejich výměny za nová, kvalitnější.

Vrata budou splňovat nároky na eliminaci hlučnosti při jejich otevírání/zavírání, jednotný vzhled a tím jednotnou vizáž našeho domu v rezidenční čtvrti, ochranu majetku díky modernímu zabezpečení, zateplení prvních pater domu a v neposlední řadě také zhodnocení objektu jako celku.

Na základě podnětu pana Petružálka, Výbor po schůzi ověřil přesné finanční prostředky vložené do společného fondu oprav vlastníky garáží. Detaily:

Platba do fondu oprav:

19,4Kč/měsíc/m2 - od vzniku Společenství v lednu 2010 do červen 2017

15 Kč/měsíc/m2 - od června 2017 kdy SVJ na schůzi snížilo

315,8 m2 – podlahová

Od založení SVJ v roce 2010 bylo vlastníky garáží naspořeno do společného fondu oprav naspořeno 580 252 Kč, což pokrývá navrhovanou investici. Navíc i v letech před založením SVJ „garážisté“ ročně přispívali do FO částkou ve výší 73 577Kč.

V příloze naleznete vzorové předpisy plateb z období existence SVJ i před ním za garáž č. 207.

Výbor připravil výběrové řízení na dodavatele nových garážových vrat s doporučením výrobce (viz příloha) a navrhuje realizovat tuto investici.

Hlasování:

·        Pro:                91,2 % přítomných

·        Proti:               0 % přítomných

·        Zdržel se:       8,8 % přítomných

·        Hlasování bude nadále pokračovat per rollam pro získání stanoviska všech vlastníků.

 

d)     Dveře ke kotlům – Výbor představil plánovanou výměnu dveří ke kotlům ve společných prostorách v domě. Na základě spokojenosti s pracemi truhláře, který provedl výměnu dveří k plynoměrům, Výbor navrhuje zadat tuto zakázku stejnému truhláři. Investice se odhaduje na 50.000 CZK. Dveře budou hladké, plné, bílé, s větrací mřížkou.

Hlasování:

·        Pro:                97,8 % přítomných - schváleno

·        Proti:               0 % přítomných

·        Zdržel se:       2,2 % přítomných

 

 

e)     Výměna vodoměrů v návaznosti na probíhající reklamaci patních vodoměrů u PVK – Výbor informoval na schůzi spoluvlastníky, že zadal reklamaci patních vodoměrů u PVK kvůli vysokému rozdílu mezi odečtem celku bytových jednotek v každém vchodě a u patních vodoměrů každého domu.

Abychom v dalších letech zefektivnili a zpřesnili odečty vodoměrů, Výbor navrhuje objednat vodoměry s dálkovým odečtem. Jedná se o náklady v hodnotě cca 100.000,-

Schváleno: 100 % přítomných dalo souhlas s pořízením nových vodoměrů umožňující dálkový odečet. Bude realizováno podle výsledků reklamace patních vodoměrů.

 

 

Závěrečná diskuse

a)     Parkovací zóny – Výbor informoval členy, že Praha 4 připravuje zavedení parkovacích zón od května 2018 v těsné blízkosti našeho domu. Ulice Pod Pekařkou už v placené parkovací zóně zahrnuta není.

b)     Pronájem společných prostor – p. Ryska požádal, aby mu členové Společenství Pod Pekařkou 1087 – 1090 umožnili pronájem nebytových prostor v domě 1088 na omezenou dobu březen až prosinec 2018, z důvodů uskladnění věcí při stěhování, za běžnou úplatu.

Schváleno: 100 % přítomných

c)     Proplacení vložkování komínů – Výbor navrhuje, aby ze společného fondu oprav byla proplácena spoluvlastníkům vždy svislá část komínového tělesa při vynuceném vložkování komínu kvůli výměně kotle za nový.

Schváleno: 100 % přítomných

d)     Úprava zeleně za domem – Výbor prezentoval doporučení, které vzniklo na základě proběhlé nákladné údržby fasády domu, aby byla eliminována veškerá zeleň, zasahující do fasády (viz také studie na nástěnkách ve vchodech). Výbor navrhuje ořezat a upravit všechny vzrostlé dřeviny v těsné (bezprostřední) blízkosti fasády po domluvě s odbornými zahradníky.

Hlasování:

·        Pro:                91,1 % přítomných - schváleno

·        Proti:               4,0 % přítomných

·        Zdržel se:       4,9 % přítomných

 

e)     Přistavení kontejneru na smíšený objemný odpad –  na jaře 2018 bude znovu přistaven kontejner na smíšený objemný odpad (termín bude uveden s předstihem na nástěnkách). Výbor navrhuje, aby vše, co bude překážet ve společných prostorách, nebo bude neoprávněně zabírat místo ve společných prostorách nebo v nebytových prostorách, bylo vyhozeno.

Schváleno: 100 % přítomných

f)       Diskuze o plánovaných investicích, které budou připraveny pro prezentaci na příští schůzi SVJ

o Úprava sklepních prostor – úkol pro nadcházející období. Na projektu se intenzivně pracuje.

 

 

 

Za Výbor Společenství Pod Pekařkou 1087 – 1090,

Tomáš Scheiner, Jana Chládková, Jan Král

 

 

 

 

 

 

 

 

Přílohy:           Prezenční listina shromáždění

Prezentace ze schůze